Het leukste in de voorbereiding van de reis blijft toch het bepalen van de route, want weten we inmiddels, niets is zo wisselvallig als de wensen, mogelijkheden en onmogelijkheden in de routeplanning. Bij het bepalen van onze reisroute hebben we met diverse factoren rekening gehouden. Allereerst wilden we proberen zoveel mogelijk te reizen door landen die we nog niet eerder bezocht hebben. Wat Azie betreft gaat dit niet helemaal gelukt, Thailand zat bijvoorbeeld ondanks eerdere bezoeken weer in het reisschema. Voornamelijk vanwege zijn "Aziatisch knooppunt" functie. We gingen van hier naar Cambodja en hebben in Bangkok onze tickets richting Oceanie en Zuid-Amerika gekocht.

Verder hebben we met de klimaattabellen in de hand geprobeerd op een gunstig moment in de hooggelegen gebieden (Tibet, Nepal, Bolivia) te zijn. Het regenseizoen in Azie was voor ons weer geen issue. Al met al kwam er een route uit rollen die na de eerste aanmaak al minstens 10x kompleet gewijzigd is. En dan hebben we het nog niet eens over de wijzigingen onderweg....

route worldtrip

Onze reisroute uiteindelijk als volgt geworden;

Rusland | Mongolie | China | Tibet | Nepal | Myanmar | Thailand | Cambodja

Thailand | Australie | Nieuw Zeeland | Chili | Bolivia | Peru | Ecuador

Rusland
Onze reis startte in Rusland in Moskou. We hebben hier de een dagje de highlights bekeken en stapten dan in de Trans-Mongolie express richting Ulan Bator. Vier dagen lang rijden we door de enorme Russische taiga's en steppen, langs steden als Ekaterinenburg en Irkutsk, en het immense Baikalmeer voordat we bij de grens met Mongolie zijn.
transmong2.jpg
 
Mongolie
In de trein naar MongolieIn Mongolie arriveren we 's ochtends in Ulan Batar. Hier verbleven we drie dagen om de stad en omgeving te verkennen. Een bezoek aan het terelj national park was erg de moeite waard. Vervolgens stappen we weer op de trein voor het laatste stuk naar Beiing.
China
Waar moeten we heen?Het eindpunt van de Transmongolie-expres is Beiing. Zeer bezienswaardige stad met het plein van de Hemelse Vrede, het zomerpaleis, de verboden stad, de Chinese muur enzovoort. Vanuit Beiing zijn we via Pingyao naar Xian gereisd om o.a. het wereldberoemde terracotta-leger te bezoeken. Dan vervolgt naar naar Guilin en Yangshuo om het mooie karstgebergte te bekijken. Vervolgens een mooie tocht door Zuid-China gemaakt langs Kunming, Dali, Lijang en Zhongdian. Prachtige mensen, cultuur en landschappen. En vanaf Zhongdian de start naar Tibet!
Tibet
Hoe hoog?In Zhongdian, tegenwoordig ook wel het Shangrila genoemd, starten we onze acht daagse trip per landcruiser naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Onze route gaat via Deqin, Yanjing, Markham, Bangda, Paksho, Pome en Bayi. Een fantastisch avontuur. Overweldigend landschap met besneeuwde Himalaya-pieken, turquoise meren en een indrukwekkende cultuur. We brengen diverse bezoeken aan kloosters en tempels en hebben geweldige ontmoetingen met mensen onderweg. Na een week in Lhasa het vervolg door Tibet, wederom met landcruiser. Nu via Samye, Yamdrok Tso, Nakartse, Gyantse, Shigatse, Sakya, Everest, Tingri naar Zhangmu aan de Nepalese grens. Buitengewoon land
Nepal
De Bodnath in KathmanduIn Nepal lopen we bij de grens al gelijk vast door stakingen afgekondigd door de Maoisten. Het duurt twee dagen langer voor we Kathmandu bereiken. Hier rusten wij uit na de vermoeiende 8-daagse trip door de bergen. Kathmandu is een smeltkroes van culturen en we bezoeken vele tempels en paleizen. Vervolgens maken we de zeven daagse Lantang trekking en keren weer terug naar Kathmandu.
Myanmar
Tempel in YangonIn Myanmar arriveren we pas na drie dagen omzwervingen per vliegtuig en oa. twee extra overnachtingen in Kathmandu en Bangladesh. En zonder bagage, want die zijn ze tijdens al deze perikelen kwijtgeraakt. We verblijven aan aantal dagen in de hoofdstad Yangon en gaan dan een twee weekse rondtocht maken langs Bagan, Mandalay, Mingun, Pyin U Lwin, Kalaw, Inle Lake. Myanmar is een bijzonder land, Bagan is prachtig, dezelfde allure als Ankor Wat alleen niet een fractie van de bekendheid en dus ook navenante hoeveelheden bezoekers. Overal zijn prachtige tempels met de Swedagon Paya in Yangon als hoogtepunt.
Thailand

In Thailand hebben we weer het een en ander te regelen, visa voor Cambodja en onze vervolgvlucht richting Oceanie en Zuid Amerika. We hebben hier niet al te lang verbleven, een paar dagen voor de trip naar Cambodja in Bangkok en na dit bezoek een dag of wat op Ko Chang om te relaxen.

 

Cambodja
Ankor WatHet hoogtepunt van dit land is Angkor Wat, het wereldberoemde tempelcomplex. Na een bezoek aan de hoofdstad Phnom Penh gingen we ook nog even naar het strand van Sihanoukville om te relaxen. Dan langs de kust terug naar Bangkok van waaruit we vlogen naar Perth in Australie.
Australie

Onze kar met mascotte op de roobar.

Hier kochten we onze Ford Falcon en gingen twee en een halve maand kamperen en kilometervreten op dit immense continent. We zijn vanuit Perth langs de westkust omhoog gegaan via Broome naar Darwin. Hiervandaan naar beneden door het Northern Territory en bij Tennant creek weer links af richting Townsville aan de oostkust. Dan langs de kust tot Sydney doorgereden en daar de auto weer verkocht. Prachtige natuur gezien, vooral Western Australia heeft het echte outback gevoel.

Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland

Het land van de kiwi's! Gevlogen van Sydney naar Auckland. Hier een kampertje gehuurd en voor zeven weken over het Noorder- en Zuider eiland gezworven op zoek naar Middle Earth en de mooie nationale parken.
De Coromandel, Waiheke island, Mount Cook en de Milford sound om maar wat te noemen.

Chili

In Vallee de la luna

Van Auckland vlogen we naar Santiago, de hoofdstad van Chili. Hier gingen we richting het noorden via de plaatsen La Serena en Copiapo, door de Atacama woestijn naar San Pedro de Atacama. San Pedro heeft een prachtige omgeving met bizarre woestijnlandschappen. Hier ook ons vervolg geregeld: een driedaagse trip langs o.a. de Salar de Uyuni die ons Bolivia in zal brengen.

Bolivia
Salar de UyuniBolivia begon spectaculair met de trip door de natuurparken en over de Salar. Absoluut een van onze hoogtepunten in Zuid America. Vervolgens via de hooggelegen mijnen van Potosi naar het koloniale van Sucre, Cochabamba, het leuke La Paz, de jungle in Rurrenabaque, wederom La Paz met een downhill per mountainbike naar Corioco en Copacabana aan het Titicaca meer. Geweldig land!
Peru
Trujillo, PeruIn Peru zitten we als eerste in Puno aan de andere kant van het Titicacameer. Dan naar Cusco voor een hoop Inca historie. De kerst gevierd en uiteraard Machu Picchu gezien. Dan naar Arequipa; diep de Canyon del Colca in en hoog de Chanchani op. Vervolgens langs Nazca, Lima, Huaraz, Trujillo, Chiclayo en Piura.
Ecuador
Hotel in AlausiIn Ecuador reizen we via Loja naar Vilcabamba. Dan langs Quenca naar Alausi en van hier op het dak van de trein naar Riobamba. Als laatste langs Banos voor de thermale bronnen, Otavalo voor de markt en we eindigen in Quito. Vervolgens naar de kust waar achter de horizon het wonder van moeder natuur wacht; de Galapagos archipel! Ecuador is klein en evengoed van alle markten thuis. Je vindt een enorme variatie aan landschappen op een relatief klein oppervlak. Prachtige vulkanen, enorme jungle, hoogvlakte's en pampa's.

Gezondheid

Gepost in Uncategorised Hits: 11372

Voor de benodigde vaccinaties kan je naar diverse adressen. Het loont de moeite als je meerdere mogelijkheden in de buurt hebt om wat prijsvergelijkingen te doen, er zit nog wel wat verschil tussen de verschillende GGD's, Reisdokters en travelclinics. Wij hebben uiteindelijk besloten om "gewoon" naar de GGD in Alkmaar te gaan. Het verschil met met de andere instanties was er wel maar weegt niet op tegen de meerkosten voor vervoer. Wij hebben in overleg met de GGD een periode van 6 maanden genomen voor het vaccinatieprogramma. In totaal moeten we 3 keer langs voor vaccinatie. Wacht in elk geval niet tot het laatste moment om vaccinaties te halen, sommige vervolg injecties vragen tot zes maanden tussentijd.

health.gifHepatitis A (besmettelijke geelzucht)
Hepatitis A is een ontsteking van de lever die veroorzaakt wordt door een virus. Dit virus wordt overgedragen door met ontlasting besmet voedsel en drinkwater. De ziekte kan enkele weken duren en veroorzaakt bij oudere kinderen en volwassenen geelzucht. Bij kleine kinderen verloopt de infectie vaak ongemerkt. In veel landen is de kans om deze ziekte op te lopen groot. Daarom wordt bescherming bij bezoek aan veel (sub)tropische landen en een aantal landen in Oost-Europa aanbevolen. Een serie van twee vaccinaties geeft bescherming gedurende 15 jaar.
Hepatitis A bescherming: Hepatitis A vaccinatie: een serie van 2 injecties beschermt gedurende minstens 15 jaar. Het vroeger veel gebruikte gammaglobuline of immunoglobuline beschermt slechts voor de duur van de reis.

Reizigersdiarree
Plotseling opkomende diarree komt onder reizigers vaak voor. Reizigersdiarree kan worden voorkomen door hygiënemaatregelen in acht te nemen. Als je desondanks toch reizigersdiarree oploopt, verloopt deze aandoening verloopt in het algemeen mild en duurt dan 2-4 dagen. Het belangrijkste risico hierbij is de kans op uitdroging. Dit geldt vooral voor kleine kinderen en ouderen. Het glucose-zoutpreparaat O.R.S. ('oral rehydration salts') is werkzaam tegen uitdroging. Dit preparaat is in ons land onder dezelfde naam bij de apotheek verkrijgbaar. O.R.S. is verpakt in kleine zakjes; de inhoud ervan moet worden opgelost in lauw, vooraf gekookt water. Het verdient aanbeveling om, vooral bij reizen in (sub-)tropische gebieden, zakjes O.R.S. mee te nemen.
Bij waterige diarree kunnen gezonde volwassenen het middel loperamide (imodium®, diarem® of diacure®); gebruiken. Raadpleeg altijd een dokter als je naast diarree ook koorts heeft of bloed bij de ontlasting, of als er uitdrogingsverschijnselen (weinig plassen, erge dorst, sufheid) optreden.

Buiktyfus
In gebieden met minder hygiënische omstandigheden moet rekening gehouden worden met het risico van besmetting met de buiktyfusbacterie. Afhankelijk van de bestemming, de reisduur en reisomstandigheden verdient het aanbeveling je tegen buiktyfus te laten vaccineren.
Buiktyfus vaccinatie. Er zijn 2 mogelijkheden:
1. Eén injectie, beschermt gedurende 3 jaar.
2. Een serie van 3 capsules, beschermt meestal gedurende 1 jaar (de capsules zijn in 2002 uit de handel genomen).
Het vaccin geeft geen 100% bescherming tegen het oplopen van buiktyfus.

Cholera
Het risico een ernstige vorm van cholera op te lopen in landen waar deze ziekte voorkomt, is voor reizigers praktisch te verwaarlozen. Bovendien biedt vaccinatie slechts een geringe en kortdurende bescherming tegen cholera. Daarom is het niet nodig reizigers tegen cholera te vaccineren. Door het in acht nemen van hygiënische maatregelen kuntje cholera voorkomen (zie Hygiëne).
Choleravaccinatie. Deze vaccinatie wordt in Nederland niet meer gegeven. In sommige gevallen wordt een stempel in het vaccinatieboekje gezet om problemen bij grensovergangen te voorkomen.

Gele koorts
Reisbureaus, reisorganisaties, lucht- en scheepvaartmaatschappijen, zullen je over het algemeen inlichtingen geven over de verplichte vaccinatie tegen gele koorts. De vaccinatie tegen gele koorts wordt bij reizen naar een aantal Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen (o.a. Suriname) aanbevolen, ook als deze niet verplicht is (zie gele koorts kaartje ). Alleen erkende vaccinatiecentra mogen het gele koorts vaccin toedienen. Gele koorts is een ernstige ziekte die door muggen wordt overgedragen. Mensen die gele koorts hebben krijgen koorts, geelzucht en bloedingen. Veertig procent van de mensen die de ziekte krijgt, overlijdt eraan.
Gele Koortsvaccinatie. Deze vaccinatie is soms verplicht, een injectie beschermt gedurende 10 jaar. 

Malaria (Zie ook: Malariarisico per land)
Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door malariaparasieten die door een muggenbeet het lichaam binnendringen. De malariaparasieten vermenigvuldigen zich eerst in de lever, daarna in de rode bloedcellen. Daarbij treden ziekteverschijnselen op, zoals koude rillingen, gevolgd door koorts. Doorgaans worden deze verschijnselen voorafgegaan door een grieperig gevoel. Je kunt malaria voorkomen door anti-muggenmaatregelen te nemen en/of door malaria-middelen te slikken.

Dengue (knokkelkoorts)
In verstedelijkte gebieden in veel tropische landen komt deze door muggen overgedragen ziekte voor. Dengue verloopt meestal onschuldig met koorts, huiduitslag en hoofdpijn maar kan in zeldzame gevallen ernstig verlopen. Er bestaat geen vaccinatie tegen dengue. Het is dus van belang dat je je beschermt tegen muggenbeten. De muggen die dengue overbrengen steken overdag. Men dient zich dan ook overdag in te smeren met muggenwerende middelen. Tijdens de middagrust dient men een muskietennet te gebruiken.

Japanse encefalitis
Op het platteland in delen van Oost- en Zuidoost-Azië komt een hersenvliesontsteking voor die wordt veroorzaakt door een virus. Deze, bij reizigers zeer zeldzame ziekte, wordt overgedragen door muggen. Het is dus belangrijk dat je jezelf beschermt tegen muggenbeten door middel van insectenwerende middelen en een muskietennet. In bijzondere gevallen wordt aan mensen die enkele maanden in risicogebieden verblijven een vaccinatie aanbevolen. Deze vaccinatie wordt in speciale centra gegeven.

Hondsdolheid (rabiës)
In veel landen, ook in ons direct omringende landen, komt hondsdolheid voor. Deze zeldzame maar zeer ernstige ziekte vindt men niet alleen bij honden. Alle zoogdieren kunnen aan rabiës lijden en de ziekte op andere dieren én de mens overbrengen. (vleermuizen zijn ook zoogdieren!) Vermijd dan ook zo veel mogelijk contact met dieren in streken waar hondsdolheid voorkomt! In sommige gevallen kan tegen rabiës worden gevaccineerd . Enkele adviezen voor het geval je meent te zijn gekrabt, gebeten of gelikt door een dier dat mogelijk met hondsdolheid besmet is:
Was de wond goed uit met water en zeep of een ander huishoudelijk reinigingsmiddel of desnoods met water alleen. Ontsmet vervolgens de wond met alcohol (70%) of jodium.
Roep direct hulp van een arts in; deze zal zonodig antistoffen en vaccinaties toedienen. Een complete serie vaccinaties bestaat uit 5 tot 7 injecties in combinatie met antirabiës immunoglobuline. Als dat niet mogelijk is (in het buitenland is het rabiës immunoglobuline vaak niet verkrijgbaar), neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de ambassade of het consulaat.
Licht de plaatselijke politie over het voorval in, vooral als het gaat om een zwervend dier.
Stel uw huisarts direct bij thuiskomst op de hoogte.

Tekenencefalitis (FSME. TBE, RSSE)
Teken-encefalitis is een vorm van hersenontsteking die overgebracht wordt door teken. De ziekte komt voor in sommige delen van West- en Oost Europa, Scandinavië en Siberië . Voor degenen die door de vrije natuur trekken waar de besmette teken voorkomen bestaat er een beperkt risico de ziekte op te lopen. De kans op een tekenbeet wordt verkleind door bedekkende kleding te dragen en een insectenwerend middel op de onbedekte, kwetsbare huid te smeren. In sommige gevallen is een vaccinatie vooraf in Nederland mogelijk. Dit vooral bij reizen naar gebieden in de voormalige Sovjetunie of bij frequente reizen naar Zuid Duitsland, Oostenrijk en dergelijke om daar te wandelen.

De ziekte van Lyme
De ziekte van Lyme komt vrijwel overal ter wereld voor en wordt overgedragen door teken. De infectie kan een rode ringvormige huiduitslag en een grieperig gevoel veroorzaken. In een later stadium kunnen aandoeningen aan het zenuwstelsel of de gewrichten ontstaan. De ziekte kan worden behandeld met antibiotica. De kans op een tekenbeet wordt verkleind door bedekkende kleding te dragen en een insectenwerend middel op de onbedekte huid te smeren. Indien je door een teek gebeten wordt, verwijder deze dan zo spoedig mogelijk: gebruik daarbij een speciale tekenpincet. Pak de teek zo dicht mogelijk bij de huid vast en trek deze er met een draaiende beweging uit. Ontsmet de huid daarna met alcohol of jodium. Controleer uzelf dagelijks op teken.

Tetanus

Tetanus komt overal ter wereld voor. Eigenlijk zou iedereen zich tegen deze ziekte moeten laten inenten. Opnieuw inenten tegen tetanus om de vijftien jaar is aan te bevelen.

DTP = Difterie-Tetanus-Polio vaccinatie.
Deze vaccinatie is aan de meeste mensen die na 1950 zijn geboren op de kinderleeftijd gegeven. Een herhalingsvaccinatie wordt om de 15 jaar aanbevolen. Alleen voor sommige landen van de voormalige Sovjet Unie wordt al na 10 jaar een herhalingsvaccinatie aanbevolen. Als men nooit eerder deze vaccinaties heeft gehad is het verstandig om een volledige serie van 3 injecties toegediend te krijgen.

Tuberculose
Tuberculose komt overal in de (sub)tropen voor. Vaccinatie tegen deze ziekte of controle op besmetting door middel van een huidtest (Mantoux) voor en na de reis wordt aanbevolen bij een langdurig verblijf met veel contact met de lokale bevolking. Vooraf aan het geven van een vaccinatie wordt een Mantoux-controle uitgevoerd.

Hersenvliesontsteking (meningitis)
Meningitis of nekkramp wordt veroorzaakt door een bacterie (meningokok) die door hoesten van mens op mens wordt overgedragen. Meningitis komt overal ter wereld voor. Er zijn verschillende typen meningitisbacteriën. Alleen tegen de typen A, C, W135 en Y bestaan vaccinaties. Er zijn twee soorten vaccins: een kortwerkend vaccin tegen de typen A,C,W135 en Y, en een langwerkend vaccin tegen type C. Omdat in Nederland type C in toenemende mate voorkomt, worden sinds 2002 alle kinderen met het langwerkende vaccin gevaccineerd. In delen van West-, Centraal- en Oost-Afrika komt hersenvliesontsteking tijdens het droge seizoen in epidemieën voor, die voornamelijk worden veroorzaakt door type A en in toenemende mate ook door type W135. Ook in andere delen van de wereld komen af en toe epidemieën voor. Reizigers die gedurende langere tijd in nauw contact komen met de lokale bevolking in deze gebieden, lopen een verhoogd risico. Voor deze mensen wordt geadviseerd zich te laten vaccineren met het ACW135Y vaccin. Voor pelgrims naar Mekka is deze vaccinatie verplicht. Eén injectie beschermt gedurende 3 jaar.
Het langwerkende en kortwerkende vaccin kunnen naast elkaar gegeven worden, echter het kortwerkende vaccin werkt alleen bij kinderen vanaf 2 jaar.

Schistosomiasis (bilharzia)
Contact met oppervlaktewater (pootje baden, zwemmen) in bepaalde delen van Afrika, Midden- en Zuid-Amerika en het Midden- en Verre Oosten, kan een ernstige wormziekte tot gevolg hebben. In een vroege ontwikkelingsfase dringt de larve van de worm uit het oppervlaktewater de huid binnen. In de bloedvaten van de darm of blaas ontwikkelen deze parasieten zich tot volwassen wormen. In zeldzame gevallen kan een ernstige ziekte het gevolg zijn. Vermijdt elk contact met zoet oppervlaktewater. Chloorbaden en de zee zijn wel veilig.

Veteranenziekte (Legionella)

De zogenaamde 'veteranenziekte' is een longontsteking die door bacteriën wordt veroorzaakt die in leidingwater worden aangetroffen. Vooral in water met temperaturen van 30-40 gr.C kunnen deze bacteriën uitstekend gedijen. In bepaalde situaties kan de aanwezigheid van deze bacteriën in leidingwater aanleiding geven tot een longontsteking bij personen met een verminderde weerstand tegen infecties. De veteranenziekte komt ook in ons land voor. Verder wordt de ziekte geregeld waargenomen bij toeristen die hebben gelogeerd in hotels in landen rond de Middellandse Zee. Als de diagnose snel gesteld wordt is de ziekte goed te behandelen. Bij klachten die kunnen wijzen op een longontsteking na een verblijf in het buitenland is het dan ook nodig uw dokter op de hoogte te stellen wanneer en waar je in het buitenland bent geweest.

Hoogteziekte
Hoogteziekte wordt veroorzaakt door lage zuurstofspanning bij verblijf op grote hoogte. Hoogteziekte treedt in het algemeen pas op boven de 2500 meter. De gevoeligheid voor hoogteziekte verschilt per individu en verschijnselen kunnen ook op lagere hoogte optreden. Het is meestal niet voorspelbaar wie last van hoogteziekte zal krijgen. Wel hebben mensen die eerder hoogteziekte hebben gehad, meer kans er de volgende keer ook last van te krijgen. Hoogteziekte kan worden voorkómen door het lichaam de tijd te geven te acclimatiseren. Er komen verschillende vormen van hoogteziekte voor die allemaal veroorzaakt worden door gebrek aan zuurstof.

Milde hoogteziekte: Deze treedt op enkele uren tot een dag na aankomst op grote hoogte. De verschijnselen bestaan uit kortademigheid, hoofdpijn, misselijkheid en algemeen onwelbevinden, een soort kater gevoel.
Behandeling bij milde hoogteziekte bestaat uit het niet verder stijgen en eventueel afdalen als de verschijnselen niet binnen enkele dagen verbeteren. Bij hoofdpijn kan men paracetamol gebruiken. Aanvullend kunnen medicijnen en zuurstof gegeven worden.

Ernstige hoogteziekte: Hierbij verergert de hoofdpijn, de kortademigheid verhevigt en treedt ook in rust op, met name 's nachts. Men kan zo sloom worden dat hulp nodig is bij eten en aankleden. Bij lopen ontstaat een dronkemansloop. Dit is een ernstige aandoening en kan zonder behandeling leiden tot vocht in de longen en hersenen (long- en hersenoedeem), coma en de dood.
De behandeling van ernstige hoogteziekte bestaat uit het direct afdalen! Aanvullend kunnen medicijnen en zuurstof gegeven worden.

Bankbiljetten

Gepost in Uncategorised Hits: 10413

 Cambodja - Riel  
 Cambodja Riel 100.jpg  Cambodja Riel 1000.jpg
 Cambodja Riel 50.jpg  
   
 Indonesie - Rupiah  
 Indoneis rupiah 100.jpg  Indoneis rupiah 10000.jpg
 Indoneis rupiah 10000b.jpg  Indoneis rupiah 10000c.jpg
 Indoneis rupiah 5000.jpg  Indoneis rupiah 50000.jpg
   
 Chili - Pesos  
 Chili pesos 2000.jpg  Chili pesos 20000.jpg
 chili pesos 10000.jpg  
   
 Laos - Kip  
 Laos kip 1000.jpg  Laos kip 1000b.jpg
 Laos kip 500.jpg  
   
 Rusland - Roebel  
 Rusland roebels 5.jpg  Rusland roebels 10.jpg
 Rusland roebels 50.jpg  Rusland roebels 100.jpg
   
 Maleisie - Ringgit  
 Maleisie ringgit 5.jpg  Maleisie ringgit 10.jpg
   
 Bolivia - Bolivianos  
 bolivianos10.jpg  bolivianos10b.jpg
 bolivianos100.jpg  
   
 Mongolie - Tughrik  
 Mongolie tughrik 10.jpg  Mongolie tugrik 20.jpg
 Mongolie tugrik 100.jpg  
   
 Vietnam - Dong  
 Vietnam Dong 2000.jpg  Vietnam Dong 10000.jpg
 Vietnam Dong 20000.jpg  Vietnam Dong 50000.jpg
 Vietnam Dong 50000b.jpg  
   
 Myanmar - Kyats  
 Myanmar Kyats 20.jpg  Myanmar Kyats 50.jpg
 Myanmar Kyats 100.jpg  Myanmar Kyats 200.jpg
   
 Thailand - Bath  
 Thailand Baht 20.jpg  Thailand Baht 20A.jpg
 Thailand Baht 50.jpg  Thailand Baht 500.jpg
   
 Nepal - Rupee  
 Nepal rupee 5.jpg  Nepal rupee 5b.jpg
 Nepal rupee 10.jpg  Nepal rupee 20.jpg
 Nepal rupee 50.jpg  Nepal rupee 100.jpg
   
 Singapore - Dollar  
 Singapore dollar 2.jpg  
   
 Nieuw Zeeland - Dollar  
 Nieuw Zeeland dollar 5.jpg  Nieuw Zeeland dollar 10.jpg
 Nieuw Zeeland dollar 20.jpg  
   
 Australie - Dollar  
 Australie dollar 5.jpg  
   
 Peru - Soles  
 Peru Soles 10.jpg  Peru Soles 20.jpg
 Peru Soles 50.jpg  Peru Soles 100.jpg
   
 China - Remnimbi
 
 china remnimbi 1  china remnimbi 1b
 china remnimbi 20  china remnimbi 5
 china remnimbi 50  china remnmbi 50b
   
 Noorwegen - Kronen  
   
 norway500  norway200
   
 Syrië - Syrische pond
 
   
 syria200  syria100
 syria50  
   
 Jordanië - Dinar
 
   
 jordan1  jordan1b
 jordan500  jordan10
   
   
   

Bier etiketten

Gepost in Uncategorised Hits: 4499

Even een biertje bij het avondeten..., of gewoon tussendoor...., in Aussieland hebben ze er zelfs een tijdsaanduiding voor uitgevonden; "It's Beer O Clock" ...

En dan pel ik graag de labels van de flesje's..., misschien een wat vreemde afwijking maar zo door de jaren heen krijg je toch een leuke collectie... Zie hieronder! 

 


 Rusland

 
 Kopoha  

 Vietnam

 
 bivina  Huda
 Saigon  Bgi

 Peru

 
 Cristal  Trujillo
 Cristal  Cusquena

 Australie  
 Fosters  

 Ecuador  
 Brahma  Pilsener

 Bolivia  
 Tropical Pacena
 La Paz  

 Cambodja  
 angkor  

 Thailand  
 Singha  LN

 Nepal  
 Everest1  Everest2

 Cyprus  
 Keo  

 Myanmar  
 Myanmar  

 China  
 Landmark  Tsingtao

 Laos  
 Beerlao  

 Maleisie  
 Tiger beer  

 Tibet  
 Lhasa  
   

Contact

Gepost in Uncategorised Hits: 10015

 

We vinden het leuk om wat van je te horen!Contact !

 

Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Of laat een berichtje achter in ons gastenboek.

 

 

{googlelight Zuidelijk Afrika}

 

route 2004-2005

Hier vind je de verzamelde indrukken van onze reis, in reisverslagen,

op foto en ook wat filmpje's

Veel plezier!

route 2010-2011

Ambassades

Gepost in Uncategorised Hits: 12270

Costa Rica
Oficentro Ejecutivo la Sabana, achter de Contraloría, Gebouw drie, derde verdieping
Postbus 10.285-1000
San José
Costa Rica
Telefoon (+506) 2296 1490
Noodgevallen buiten kantooruren: (+506) 8829 3374
Fax (+506) 2296 2933
E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Openingstijden Ambassade
De ambassade is telefonisch bereikbaar van:
Ma. - Do. 07:30 - 16:30
Vr. 07:30 tot 12:30
Consulaire Afdeling
Ma. - Vr. 09:00 – 12:00

Nicaragua
Calle Erasmus de Rotterdam 78
Carretera a Masaya km 5
Del Colegio Teresiano 1c sur, 1c abajo
Managua
Nicaragua
Telefoon (+505) 2276 8630
Fax (+505) 2270 0399
E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ma. - Do. 07:30 - 16:15
Vr. 07:30 - 12:15
Consulaire Afdeling
Ma. - Do. 09:00 - 12:00 en 14:00 - 15:00
Vr. 09:00 – 12:00

Panama
Open: maandag-vrijdag 08:00-12:00
Hoofdpost: Ambassade San José (Costa Rica)
Chef de Poste: G.A. de Wolf
Adres:
Condominio Tower Plaza
1er Piso
Calles 50 y Beatriz m. Cabal
Panama
Postadres:
Apartado 815
Panama 9a
Tel. 00-507-2647257
Mobiel 00-507-66143782
Fax 00-507-2647257
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Colombia
Carrera 13 No. 93 - 40 Piso 5
Bogotá
Colombia
Telefoon (+57) 1 638 4200
Fax (+57) 1 623 3020
E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Maandag t/m donderdag 8.00 - 16.00 uur vrijdag 8.00 - 14.00 uur.

Chili
Av. Apoquindo 3.500,
13e verdieping,
Las Condes (Metro El Golf)
Santiago
Chili
Telefoon (+562) 7569200 Noodtelefoonnummer:(+56)977592250
Fax (+562) 7569226
E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
maandag t/m donderdag 09.00-12.30 uur

Argentinie
Edificio Porteño Plaza II,
Olga Cossettini 831, piso 3
C1107BVA (Puerto Madero)
Buenos Aires
Argentinië
Telefoon (+54) 11 4338-0050
Fax (+54) 11 4338-0060
E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
maandag t/m donderdag 09.00-13.00
vrijdag 09.00-12.00
Telefonisch bereikbaar
maandag t/m donderdag 09.00-17.00
vrijdag 09.00-13.00

Uruguay
Leyenda Patria 2880 - 2o. piso
11300
Montevideo
Uruguay
Telefoon +598 - 2711 2956
Fax +598 - 2711 3301
E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur.
Brazilie
SES - Qd. 801, Lote 05
CEP 70405-900
Brasília - DF - Brasil
Tel: +55 (0)61-3961.3200
Fax: +55 (0)61-3961.3234
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Openingstijden balie:
van 09:00 - 12:00 uur
maandag t/m vrijdag

Paraguay
Open: maandag-vrijdag 09:00-16:00
Hoofdpost: Ambassade Montevideo
Chef de Poste: Ir. R.B.M Klein Holkenborg
Avenida Artigas 4145
C.P. 1708 - Asunción
Postadres:
Casilla De Correo 2172
C.P. 1708 - unción
Tel. 00-595-21-283665 t/m 667
Fax 00-595-21-283664
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Australie
Ambassade in CANBERRA
120 Empire Circuit
Yarralumla ACT 2600
Consulaat-Generaal in SYDNEY
Level 23, Westfield Tower 2
101 Grafton Street (hoek Grosvenor Street), Bondi Junction NSW 2022
Telefoon Canberra: +61 2 6220 9400
Sydney: +61 2 9387 6644
Fax Canberra: +61 2 6273 3206
Sydney: +61 2 9387 3962
E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Openingstijden
CANBERRA: maandag t/m vrijdag 09.00-12.30 uur. Indien u niet in Canberra of omgeving woont neemt u voor uw telefonische consulaire vragen contact op met het Consulaat Generaal te Sydney.
SYDNEY: maandag t/m vrijdag: 10.00 - 13.00 uur. Visumaanvragen ma - do, alleen op afspraak van 10.00 - 12.00 uur. Alleen in noodgevallen kunt u het Consulaat-Generaal in Sydney bereiken op +61 (0) 410 461 606.

Filipijnen
26th Floor Equitable Bank Tower,
8751 Paseo de Roxas
Makati City, Metro Manila
Telephone +(63) 2 786 66 66, for visa matters +(63) 2 786 66 55
Fax +(63) 2 786 66 00, for visa matters +(63) 2 786 66 44
E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mon - Thur. 08:00 - 17:00, Fri 08:00 - 14:00
Consular and Visa Section
Mon - Fri 09:00 - 12:00 (appointments only)

Maleisie
7th Floor, South Block, the AmpWalk
218, Jalan Ampang
Kuala Lumpur
Telefoon (+60) 3 2168 6200
Fax (+60) 3 2168 6240
E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Openingstijden
Consulaire afdeling: maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur
Receptie: maandag t/m donderdag 9.00 - 16.00 uur vrijdag 9.00 - 14.00 uur
Consulaat Miri (Oost-Maleisië)
Website:  www.eblom.com/consul
Open: Ma t/m vrij van 09:00 tot 16:00
Tijdsverschil (t.o.v. Nederland): +8
Chef de Poste:E. Blom
Ressort: de deelstaten Sarawak en Sabah
Adres:12A, Pisaucamp, 98000 Miri, Sarawak EPS-WPI
Postadres:C/O Sarawak Shell Bhd (71978-w), Locked bag no.1 98009 Miri Sarawak
Tel. 00-085-453084
Fax.00-085-455791
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Singapore
541 Orchard Road #13-01
Liat Towers
238881
Telefoon (+65) 6737 1155
Fax (+65) 6737 1940
E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
maandag t/m vrijdag 09.00 – 13.00 uur.
Telefonisch bereikbaar: maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.00 uur.
In noodgevallen is de ambassade buiten kantooruren bereikbaar via het telefoonnummer: (+65) – 9661 5704.

Sri Lanka
25, Torrington Avenue
Colombo, 7
Tel.: +94-(0)11-2510200
Fax: +94-(0)11-2502855
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Route deel 2

Gepost in Uncategorised Hits: 9055

Bij het bepalen van onze route hadden we beiden een sterke voorkeur om in elk geval in Zuid-Amerika een aantal landen te gaan bezoek. Verder wilden we graag naar Midden-Amerika, wat onbekend terrein in Azie en een stuk Australie.

En zo ontstond onderstaande route. Met de klimaat tabellen ernaast hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk op een gunstig moment door de landen te reizen. Vooral in het zuiden van Argentinie en Australie speelt dit mee, de zomerse periodes zijn hier kort. Maar omdat we er ook weer niet in het hoogseizoen wilden zitten was het nog een leuk gepuzzel.


routedeel2

Onze reisroute ziet er nu als volgt uit;

Costa Rica | Nicaragua | Panama | Colombia | Chili | Argentinie Noord | Paraguay

Brazilie | Uruguay | Argentinie Zuid | Australie | Filipijnen | Borneo | Singapore | Sri Lanka

 

 Costa Rica
Rain_forest_frogWe starten onze trip in San Jose, Costa Rica. Vervolgens trekken we door Costa Rica langs actieve vulkanen en de vele natuurparken die dit land rijk is op zoek naar nevelwouden, fraaie vogels en gifgroene kikkertjes. O.a. langs Tortuguero, Sarapique en Montezuma.
 Nicaragua
volcano-sungrebeVan Costa Rica door naar Nicaraqua. Eerst naar het Isla Omete gelegen in het Lago de Nicaragua. Vervolgens o.a. naar het koloniale van Granada en Leon en de ruine's van het oude Leon bekijken.
 Panama
panamaPanama is het laatste land in Midden Amerika wat we bezoeken. Natuurlijk kan je niet om het legendarische kanaal heen, gaan we dus zeker even bekijken. En verder, aan de koffie in Boquette, relaxen op de Bocas del Torro eilandje's en Panama is natuurlijk onze opstap naar Zuid Amerika!
 Colombia
cartagenaVan tropische stranden tot de hoge besneeuwde bergpieken van de Andes en van nevelwouden tot woestijn, Colombia heeft alles. Cultuur viert de boventoon in de prachtige historische steden als Cartagena, San Augustin en Bogota.
 Chili
Easter islandIn Chili vliegen we gelijk door naar Paaseiland ook wel bekend als Rapa Nui. Op deze bijzondere plek willen we de jaarwisseling gaan meemaken. En natuurlijk op zoek naar de Moai, de kolossale beelden die op het eiland te vinden zijn.
 Argentinie Noord
saltaOns eerste stuk Argentinie gaat door het noorden van het land. Langs Mendoza en Cordoba en de hoogvlakte's van Salta. Vervolgens over de vlakte's naar de grens met Paraguay
 Paraguay
paraguayIn Paraguay zijn we slechts een paar dagen.We bezoeken Asuncion en de jezuiten dorpjes en gaan dan naar de grens met Brazilie.
 Brazilie
pantanalIn Brazilie gaan we ook weer op zoek naar wat natuurschatten. De Pantanal is dan zeker een hoogtepunt net zoals de enorme watervallen van Foz de Iguazu. Verder verplaatsen we ons naar de kust en gaan dan langzaam weer omlaag richting Uruguay.
 Uruguay
uruguayHistorische steden als Montevideo en Colonia en zandstranden langs de Atlantische kust.
 Argentinie Zuid
torresdelpaineBuenos Aires is natuurlijk een bezoek waard. Vanaf hier vliegen we naar Ushuaia in het uiterste zuiden van Tierra del Fuego ofwel vuurland. Vervolgens over land weer afzakken naar het noorden langs de Chileens-Argentijnse grens. We bezoeken diverse natuurparken als Torres del Pain, Los Glaciaires en de omgeving van Bariloche voor het maken van trekkings en wandelingen.
 Australie
kangarooIn Australie starten we ook in het uiterste zuiden, Tasmanie om precies te zijn. Waarschijnlijk huren we een campertje en werken ons dan omhoog door Victoria en South Australia tot in het Rode Hart bij Alice Springs
 Filipijnen
filipijnenEn dan weer in Azie! De Filipijnen, dat wordt dus eiland hoppen en genieten van cultuur en zandstandjes met fraaie koraalriffen. 
 Borneo
borneoBorneo is voor ons eigenlijk waarschijnlijk alleen Sarawak en Sabah, het Maleisische deel dus. Maar ja, Borneo klikt zo goed! Het roept een beeld op van ondoordringbare jungle, oneindig avontuur. En daar gaan we dus naar op zoek, kijken of er nog wat over is....
 Singapore
singaporeSingapore is eigenlijk vooral een handig knooppunt om verder te reizen, maar natuurlijk ook een lekkere stad voor een paar dagen.
 Sri Lanka
sri lankaDe laatste bestemming, weer eens in het land van Boeddha met een exotische cultuur en veel mooie natuur. We gaan een rondje maken over het eiland langs o.a. Kandy, Anuradphapura, Ella en Mirissa.