Karak en Madaba

op Gepost in Jordanie Hits: 2637

In Aqaba zijn we dus niet al te lang gebleven. Er gaat een directe bus naar Karak en die start vlak in de buurt van ons hotel. Het is weer even wachten tot de bus geheel vol zit en dan vertrekt de chauffeur. Op naar verkoeling.

Karak is een klein stadje halverwege Aqaba en Amman. Het ligt wat hoger in de bergen en heeft één grote bezienswaardigheid en dat is het kruisvaarderskasteel.

karak

Destijds lag het kasteel eenzaam op de top van de berg, inmiddels is de bebouwing tot tegen de kasteel muren gekomen. Ons hotelletje is ook vlakbij de entree gelegen en heeft een mooi uitzicht op de omgeving. De eigenaar komt uit Egypte en komt iedere keer als hij ons ziet met kopje's thee aan zetten.

 Die middag bezoeken we het kasteel. Na Krak de Chevallier in Syrie kan dit natuurlijk alleen maar tegenvallen maar toch is het een indrukwekkend kasteel. En ze hebben een heel fraai museum in de oude ruimtes onder het kasteel ingepast. Zo te zien net geopend want alles ziet er nog spik-en-span uit.

's Avonds gegeten in een restaurantje wat de eigenaar van het hotel heeft aanbevolen, zeg maar zo'n gat in de muur met een paar tafels. Was wel lekker en bijna voor niets!

De dag hierna zitten we al weer in de bus op pad naar Madaba. Via Amman want dat is de snelste / eenvoudigste route. Als we op de ringweg om Amman de stad op een gegeven moment weer achter ons zien verdwijnen maar even gaan informeren bij de chauffeur. Blijkt deze bus naar Zarga te gaan, een stad noordelijk van Amman, en voor Amman hadden we eerder op de ring er uit gemoeten...

 

St. GeorgesIn Zarga worden we geholpen door een vrouwtje om het juiste busje naar Madaba te vinden. Gelukkig een directe verbinding zodat we Amman nu bewust links kunnen laten liggen. Een uurtje later al in Madaba. Taxi genomen naar het centrum en een kamertje in het Madaba hotel.

Madaba is ook weer een heel prettig stadje, leuk centrum en het mist de drukte en smog van de grote steden. Er komen hier heel wat bussen met tourgroepen langs om de mozaïeken te bekijken.

Later die avond een Nederlander in het hotel ontmoet, hij komt net van het vliegveld en we spreken af morgen gezamenlijk naar Mt. Nebo en de Dode zee te gaan.